Componist

Muziektheater en de Peter Grimes-rap

Jan is ook inzetbaar voor muziektheaterproducties, musicals en dramaproducties. Of het nu gaat om de algehele muzikale leiding, het arrangeren van bestaande muziek, of om het componeren van nieuwe liedjes, -zowel instrumentaal als op tekst. De begeleidingstracks kunnen in zijn eigen studio op hoge kwaliteit worden opgenomen.

Zijn liefde voor het muziektheater ontdekte hij toen hem gevraagd werd mee te werken aan een eigentijdse, korte versie van de Benjaminn Britten-opera Peter Grimes, -een stageproject voor de opleiding schoolmuziek aan het CVA (Conservatorium van Amsterdam), in opdracht van de Stopera. Samen met Timo Pronk heeft hij nieuwe liedjes, waaronder een rap, aan de opera toegevoegd.

Sindsdien heeft Jan een aantal muziektheaterproducties voor middelbare scholen begeleid, gearrangeerd en van composities voorzien. Natuurlijk in samenspraak met regisseur, tekstschrijver of choreograaf.

Muziektheaterproducties

2008 Moulin Rouge
i.s.m. Joke de Jong, Pip Kelting (productie) en Jules Noyons (tekst)

2007 De Wet van Luisman
i.s.m. Jules Noyons (tekst)

2006 De Vuurproef
i.s.m. Jules Noyons (tekst), met op Gothic-stijl geinspireerde muziek

2004 Peter Grimes
i.s.m.Timo Pronk, Maaike Lans (regie en tekst), Malika Tamar-Chaouch (choreografie), Boudewijn van den Breemer en Aaldert Rus (decor en kleding)